KÖZHÍRRÉ TÉTETIK

Pálinka vírusölő

A hathatós kúra a náthát hét nap alatt megszünteti, míg ha semmit sem teszel ellene, egy egész hétig is elhúzódhat - tartja viccesen a mondás. Bármilyen furcsán hangzik is, sem az orvos, sem a patikus nem sokat segíthet megfázás esetén.

Pálinkával a vírus ellen

A baktériumok ellen hatékony gyümölcsök és zöldségek szív egészsége fabatkát sem érnek a vírusok okozta meghűléssel és influenzával szemben. A náthára nincs gyógyszer.

Az immunrendszert stimulálóvírusellenes hatású ételek és gyógynövények hatásosak lehetnek, de ne feledd: először életmódodon kell változtatni! Táplálkozz egészségesen, sportolj rendszeresen, és ha teheted, pihenj sokat. Keress fel orvost is, aki segíthet megtalálni a kiújuló fertőzések okát.

A piruláknál, szirupoknál és kapszuláknál legalábbis sokkal többre mész a jól pálinka vírusölő étrendi megoldásokkal, köztük az ilyenkor elmaradhatatlan húslevessel. Húsleves - gyógymód a nagyitól A nátha ellen alkalmazott ételek legfontosabbika, a forró húsleves nem tárta még fel minden titkát, de a kutatók már sejtik miért tesz olyan jót.

A pálinka jótékony hatásai A pálinka jótékony hatásai Mindenekelőtt érdemes leszögezni: a pálinkának nincsen jelentősen jótékony élettani hatása. Egészen pontosan, ha használ is valamennyit, többet árt. A pálinkát nem vélt gyógyhatása, hanem gasztronómiai és élvezeti értéke miatt fogyasszuk. Gyógyszerként reklámozni súlyosan felelőtlen és félrevezető.

Először is a hőfoka miatt: felmelegíti az orr és a torok belsejét, miáltal mostoha körülményeket teremt a hűvös, száraz klímát kedvelő vírusok számára. Azután azért, mert akárcsak egy forró gőzfürdő, fellazítja a letapadt, sűrű pálinka vírusölő, amit így könnyebb kifújni.

A pálinka jótékony hatásai

Végül pedig egy vizsgálat szerint, amit a Nebraskai Klinika egyetemi kutatóintézetében végeztek, mind a házi készítésű, mind az instant húslevesek semlegesítik a neutrofil fehérvérsejteket, amelyek nátha esetén óriási számban termelődnek. Ezeknek a sejteknek a felgyülemlése gyulladást okoz, ami fokozza a nyákképződést.

  1. 7 természetes vírusölő – tények és tévhitek | Well&fit
  2. Nincs olyan, hogy egészséges alkohol
  3. Nincs olyan, hogy egészséges alkohol Nábelek Zsófia
  4. Gyógyszer helyett töményet? Tényleg segít a pálinka, ha baj van? | hu
  5. Egy dohányboltot rabolt ki a 25 éves jutai férfi, fél órán belül elfogták.
  6. Egyszerűen egészség fogak és szív
  7. XI. Szent Mihály ünnepe – „Vírusölő” Pálinka Nap

Nélkülözhetetlen gyümölcslé A meghűlést és az influenzát okozó vírusok a torok és az orr kiszáradt nyálkahártyáján tenyésznek.

Ha egész nap sok folyadékot iszol, serkented a váladék termelődését, amellyel együtt az orrodon át kifújhatod a kórokozókat, mielőtt még azok megbetegíthetnének. Ez nemcsak a megelőzésben, hanem akkor is segít, ha már kialakult a fertőzés.

  • Hipertónia osteochondrosis kezeléssel
  • Pálinkával a vírus ellen

Vágj fel néhány narancsot pálinka vírusölő grépfrútlevet és tedd egy kancsó vízbe ízesítőnek. A frissen facsart gyümölcslében több a C-vitamin, mint a készen kapható, tartósított változatokban. Ennek oka, hogy ez utóbbiakban a C-vitamin nagy része oxidált állapotban van jelen, s ebben a formában a szervezet rossz hatásfokkal tudja felvenni.

pálinka vírusölő

Íme, a legerősebb baktérium- és vírusölő növények Fokhagyma - aromás mikrobaölő Az átható pálinka vírusölő fokhagyma gerezdek allicint tartalmaznak. Ez az igen hatékony mikrobaölő vegyület a baktériumokat, vírusokat és gombákat egyaránt távol tartja, illetve ha már megtelepedtek, kiirtja őket.

Fertőzés esetén három-négy óránként pálinka vírusölő el egy-egy gerezdet. Karikákra is vághatod, és pálinka vírusölő a pirulákat, lenyelheted egészben. Ha képtelen vagy nyers fokhagymát enni, ne aggódj: a hatóanyagait tartalmazó étrend-kiegészítők éppoly hatékonyak.

pálinka vírusölő

Náthás tévhitek A meghűléses megbetegedésekkel, náthával kapcsolatban még napjainkban is számos tévhit kering. Nézd meg videónkat, és szabadulj meg tőlük! Hasznos tanácsok Cukrozott ételek nélkül A cukros táplálékok olyanok, mintha egy nagy adag nyugtatót kapna az immunrendszer.

pálinka vírusölő

A cukortól a fehérvérsejtek ellustulnak, így rosszabb hatásfokkal tudják felderíteni és elpusztítani a vírusokat. A kaliforniai Loma Linda Egyetemen megfigyelték, hogy g cukor - két doboz nem cukormentes üdítőben van nagyjából ennyi - hatására a fehérvérsejtek aktivitása a felére zuhan vissza, és egyes esetekben csak öt óra elteltével áll helyre ismét.

De vajon mi igaz ebből az egészből? Guríthatjuk bátran, vagy jobban járunk, ha nem alapozunk a belső fertőtlenítő hatásra? A pálinkáról sokan úgy tartják: kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság, ami bevethető étvágyfokozóként étkezések előtt, egy-egy nagyobb menü szétcsapatására, és hívei szerint fertőtlenít is.

Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet.

Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik. Promóció Kerüld a koffeint!

pálinka vírusölő

Meghűlés vagy influenza idején fogyassz sok folyadékot, mert ezáltal felhígul, és könnyebben ürül az orrdugulást okozó váladék. Kávét, valamint koffeintartalmú teát és üdítőket azonban ne igyál, ezek ugyanis dehidráló - vízelvonó - hatásúak.

Egyes szakemberek ugyanezen oknál fogva az alkohol fogyasztását sem javasolják.

pálinka vírusölő

Ugyanakkor fertőzés esetén egy kupica jó minőségű pálinka alkoholtartalmával segíthet a kórokozók elpusztításában.